IUS: Dodijeljeno 100 bicikala za najuspješnije učenike bez roditeljskog staranja u BiH

Internacionalni univerzitet u Sarajevu u saradnji sa IHH organizacijom (Humanitarian Relief Foundation) i Bilim koledžom iz Istanbula su i ove godine uručili 100 bicikala dječacima i djevojčicama bez roditeljskog staranja, koji su postigli najbolji uspjeh tokom školovanja.


IUS Dodijeljeno 100 bicikala za najuspješnije učenike bez roditeljskog staranja u BiH 2

Svečana ceremonija dodjele održana je u petak, 27. maja 2016. godine, na platou IUS-a. Ovu svečanost svojim prisustvom uveličali su uvaženi gosti iz Turske, gospodin Bilal Erdoğan, sin predsjednika Republike Turske Recep Tayip Erdoğana, Haydar Ali Yıldız, predsjednik upravnog odbora Fondacije za promociju tradicionalnog Osmanskog streljaštva i narodni poslanik za Istanbul ispred AK partije, Halis Dalkılıç, narodni poslanik za Istanbul ispred AK partije, Ahmet Misbah Demircan, načelnik Općine Beyoğlu, kao i Bilal Babacan, direktor Bilim koledža iz Turske.

IUS Dodijeljeno 100 bicikala za najuspješnije učenike bez roditeljskog staranja u BiH (1)Svečanoj ceremoniji prisustovali su direktor Fondacije SEDEF, Hasan Topaloğlu, rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, Yücel Oğurlu, kao i drugi uvaženi gosti i prijatelji.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Ove godine pored bicikla, odlučili smo da svakom djetetu uručimo i Kur’ane, školske ruksake, košarkašku loptu i komplet odjeće. Posebno bih istakao trud i založenost učenika Bilim koledža koji su lično bili uključeni u ovaj događaj, izjavio je Bilal Babacan, direktor Bilim koledža iz Turske.

Simboličnim gađanjem u metu otvoren je i streljaški klub Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, a nakon toga studenti su imali jedinstvenu priliku da poslušaju inspirativni govor gospodina Bilala Erdoğana i Halias Dalkılıça, te da postave pitanja cijenjenim gostima, saopšteno je iz IUS PR Office-a.

(STUDOMAT.ba)