FZF: Ispraćena treća generacija diplomanata i prva generacija magistranata

Farmaceutsko - zdravstveni fakultet Univerziteta u Travniku ispratio je svečanom ceremonijom dodjele diploma generaciju 2013/2014. Fakultet je ispratio 65 studenata i to treću generaciju diplomanata i prvu generaciju magistranata.


promocija fzf

Čestitke diplomantima i magistrantima uputili su predstavnici akademske zajednice u BiH kao i rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, Zoran Matošević, pomoćnik ministra za obrazovanje u Vladi SBK kao i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Diplome koje su danas  uručene usklađene su sa postojećom zakonskom regulativom iz oblasti  visokog obrazovanja, te je na taj način obezbijeđena potrebna prepoznatljivost i prohodnost u evropskom akademskom prostoru, kazao je u svom obraćanju dekan Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta prof. dr. Nedžad Mulabegović.

Tokom ceremonije uručeno je i posebno priznanje, nagrada dekana za najuspješniju studenticu Fakulteta, generacija 2013/2014, a to je Ivana Lučić, navodi se na stranici fakulteta.

Osnivač Fakulteta doc.dr. Mithat Asotić ovom prilikom uputio je jasnu poruku, a to je da postoji cilj, tj. kontinuirana edukacija, odnosno, znanje koje postaje pokretačka snaga pojedincu i društvenoj  zajednici.

(STUDOMAT.ba)