Drugo debatno takmičenje “Noć ideja” u Tuzli

Udruženje "Multi", uz podršku Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, drugu godinu zaredom organizuje debatno takmičenje pod nazivom "Noć ideja".


Noc Ideja 2014

Riječ je o jedinstvenom događaju u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj da okupi mlade umove sa područja Tuzlanskog kantona, kako bi akademski debatovali o aktuelnim društvenim pitanjima u nesvakidašnjem noćnom terminu.

Ovogodišnje teme debata se odnose na Reformsku agendu za BiH, proces EU integracija, dvadeset godina Dejtonskog mirovnog sporazuma i popularni “odliv mozgova” odnosno nagli odlazak mladih iz naše države. Takmičari će imati priliku raspravljati o datim temama i to tokom dvije noći u decembru, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Tuzli.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Svaki od debatnih timova će prethodno proći kroz edukativne radionice na date teme, te će dobiti vlastitog mentora koji će ih pripremati za debatu. Za učesnike, ali i prisutnu publiku, pripremljene su vrijedne nagrade koje uključuju putovanja, mobitele, knjige i druge nagrade.

Pozivaju se svi zainteresovani za učešće u nagradnim debatama da pošalju svoju prijavu na: udruzenjemulti@yahoo.com.

Prijava treba da sadrži imena i prezimena članova debatnog tima (tri osobe), kontakt telefone i mail adrese. Prijave se mogu poslati do 15.12.2015.

(STUDOMAT.ba)